Var finner man inspiration?

Som konstnär handlar det om att ständigt finna ny inspiration på olika platser och i olika händelser, föremål, personer och så vidare. Men sedan finns det ett uttryck som säger att “det aldrig tillkommer något nytt under solen”, alltså att allting som finns på jorden finns redan på jorden. Allt annat är bara kopior och versioner av varandra. Men sen finns det sådant som får det uttryckta att inte kännas fullt så korrekt längre, och det är att vi får ta del av sådant som rymdfärder, tekniska underverk och konst såklart. Det känns ibland som att man vaknat ur en koma när man ser viss konst, och så kanske det är. Konst handlar om, för vissa såklart, att väcka en känsla och att se saker och ting från ett annat perspektiv. Ibland måste man ställa sig längre ifrån eller närmare ett verk för att verkligen kunna uppskatta det.

Image result for inspiration?Inspiration finns i många olika former

Beroende på vilken form av konst man pysslar med så kan man finna inspiration i olika källor. En del gillar att vara ute i naturen och bara finna frid i sitt sinne. Andra kanske hellre vill måla av människor och söker någon form av musa. Oberoende var man finner sin inspiration så är det väldigt individuellt och man måste vara öppen i sitt sinne för att finna detta tillstånd då man låter kreativiteten flöda.

Om man har kört fast

Om man inte lyckas hitta kreativiteten och det verkar som att man har kört fast så kan man och bör man inte tvinga sig in i något. Det är så himla viktigt att man inte tvingar sig till något som har med kreativitet att göra, det måste få komma av sig själv. Man kan alltid prova olika metoder för att finna inspiration och glädjen för att skapa igen.