Tips för dig som ska publicera en bok

Det finns mycket som man ska tänka på om man tänker sig att man ska publicera en bok. I följande inlägg kommer några saker som man ska tänka på om man vill hänga med i vad som är hett på marknaden just nu. Det finns såklart olika målgrupper som man kan rikta sig till, men det finns också en del som går hem hos flera.

Image result for Tips för dig som ska publicera en bokTänk på att boken ska ha en spännande handling

Väldigt många personer som gillar att läsa har olika preferenser. En del gillar sådant som är verklighetsbaserat, medan andra kanske gillar mer en deckare med fiktiva personer i den. Det är såklart en smaksak och det finns något för precis alla. Tänk på att när du skriver så kan det vara bra att rikta sig mot en speciell målgrupp och sedan får helt enkelt andra välja om den faller dem i smaken också. Sedan kan man såklart se till att man har ett passande omslag när man kommer till den biten. Det är väldigt vanligt att man tar hjälp av en expert för att fixa omslagen och i dagsläget så brukar det vara grafiska designers som står för detta. Säg till dem vad det är för budskap du vill sända med omslaget så att det lockar den valda målgruppen.

Välja förlag eller låta ett förlag välja dig

De som är riktigt bra på att skriva och som har skapat ett namn för sig själva kan ha förläggare som står och drar i dem med bra kontrakt för att få vara den som publicerar boken. Men för den som är ny på marknaden kan det vara lite mer svårt. Det är då viktigt att man är ute och nätverkar med olika personer som jobbar på förlag så att man skapar relationer. Och sedan får man hoppas att de gillar boken.