Det finns många kända svenska konstnärer i historien och det vore svårt om man skulle säga vilka som var mest kända, framgångsrika eller bäst på det de gjorde om man inte ser till pengarna de tjänade. Nedan kommer information om några som blev väldigt kända för sina verk och som är värda att minnas idag. De levde på 1800- och 1900-talet, men deras konst är fortfarande väldigt omtyckt.

Image result for Anna Munthe NorstedtAnna Munthe Norstedt (1854-1936), målare

Anna Munthe Norstedt var och är än idag känd för sina vackra målningar av blommor i vaser. Snittblommor var hennes favorit, mot mörka bakgrunder vilket ger en känsla av att blommorna lyser upp ett mörkt och dystert rum.

Christian Eriksson (1858-1935), skulptör

Christian Erikssons favorit var helt klart att skapa skulpturer av människor och det var något som han var väldigt bra på. Några av hans verk har placerats på torg, i fontäner och så vidare på olika offentliga platser runtom i landet.

Harald Sallberg (1895-1963), konstnär

Med ett öga för detaljer skapade Harald Sallberg vackra teckningar med hjälp av endast papper och blyerts, vackra konstverk. Hans favoritmotiv var städer och natur, men självklart förekom det ett och annat porträtt i hans samlingar. När man ser dessa teckningar förundras man över vilket tålamod Harald Sallberg hade för att skapa så detaljrika och vackra konstverk.

Prins Eugen (1865-1947), konstnär

Den här före detta svenska prinsen skapade vackra målningar av akvareller. Han målade ofta natur och porträtt. Frågan är om han blev så känd på grund av sin titel eller talang, eller på grund av dem båda.

Vera Nilsson (1888-1979), konstnär

Vera Nilsson hade ett speciellt sätt att uttrycka sin konst. Hon gillade inte att göra saker på samma sätt som alla andra och därför är hennes målningar ofta i annorlunda färger och former. Väldigt intressant och vacker konst.