Publicera en bok – Steg för steg

Är du en av de som går och dagdrömmer om att publicera din egen bok så kan vi tala om för dig att det är en dröm som kan gå i uppfyllelse snabbare än du tror. Med följande guide kommer du kunna komma igång snabbt och om du följer alla stegen kommer du ha material för en bok innan du ens hinner märka det själv. Läs själv och prova på att leva din egen dröm som skribent!

Börja med att sätta uImage result for Publicera en bok - Steg för stegt mål och delmål

Det är viktigt med att man sätter ut mål för hur man ska gå tillväga. Målet är såklart att du ska skriva klart en bok och det kommer krävas mycket material för detta. En del av materialet kanske aldrig kommer till användning, men det gör ingenting! Detta är bra träning för dig och i slutändan kommer du få välja ut det som är bäst och mest passande för din bok. Men om man ska kunna nå målet så måste man först bryta upp det i så kallade delmål. Om man inte har all tid i världen för att skriva så kan man bestämma att man kanske skriver ett antal rader varje kväll innan man går och lägger sig. På helgen så kanske man kan skriva lite mer. Sätt upp ett mål med hur mycket du ska skriva per dag.

Välja förlag och omslag

När man kommer till den punkten att man skrivit klart en hel bok så kommer nästa stora grej man måste göra. Man måste nämligen se till att man får tag på ett förlag som är intresserade av att publicera boken. När det är klart så är det dags att trycka och binda boken. För att kunna fullgöra hela processen behövs en sista sak och det är en passande framsida. Låt en grafisk designer ta hand om detta så blir det bra!