Publicera en bok – så gör man!

Image result for Publicera en bok - så gör man!Om du går i tankarna att en dag publicera din egen bok så kommer du i detta inlägget få några tips på hur man går till väga och hur man ska tänka. Det är såklart många som vill göra detta och det kan vara svårt att slå igenom första gången. Det är därför det är viktigt att man fortsätter att försöka gång på gång till man en dag förhoppningsvis lyckas. Även om man inte skriver en bok som folk kommer läsa så kanske det är en bok som man väljer att publicera själv för att ha i sin egen bokhylla som ett litet minne av en hobby eller dröm som man en gång hade.

Sätt upp ett mål

När man ska göra något så är det viktigt att man först och främst bestämmer vad det egentligen är som är ens mål. Är det att skriva korta noveller eller en hel roman? Är målet att skriva lite varje dag eller är det att skriva klart en bok? När du har satt upp ett mål så är nästa steg att man delar upp det här målet i delmål. Det är såklart lite svårt att veta vad som är rimligt, men sätt upp något som känns rimligt för dig och sedan kan du ändra detta under tidens gång om du känner att delmålen var för svåra eller för lätta.

När du har ditt material

När du har samlat ihop allt material för att skapa en egen bok så ska detta sättas ihop och sedan ska man läsa igenom allt och se så att det inte finns några grava stavfel eller liknande saker i texten. Sedan kommer man till det riktigt svåra och det är att visa det för andra och att kontakta förlag. Det kan i vissa fall vara svårt att öppna sig för kritik, men våga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *