Nya tekniker för den som skriver böcker

Det finns många tekniker som man kan använda sig av om man har svårt att komma igång att skriva. Det allra viktigaste man måste komma ihåg är att skriva är en form av konst vilket man inte kan pressa fram. Det handlar om att man ska finna inspiration och sedan skriva sådant som verkligen betyder något. Man kan till exempel välja att skriva om sådant som händer i verkligheten eller så kan man välja att skriva om sådant som man själv har hittat på, det sistnämnda heter att man skapar en fiktiv historia med fiktiva karaktärer i. Det finns inget rätt eller fel när man skriver, men det finns såklart vissa saker som majoriteten gillar bättre än annat.

Tips för den somImage result for Nya tekniker för den som skriver böcker drabbats av skrivkramp

När man inte vet vad man ska skriva om eller var man ska börja. Ett trick om man har hamnat i den här situationen är att man börjar skriva om sådant som man varit med om under dagen. Sätt upp ett mål att du ska skriva en till två sidor varje dag. I början kanske det kommer kännas jobbigt att få ihop dessa sidorna, men kom ihåg att inom några veckor kommer dessa sidor inte räcka för att då kommer du ha så himla mycket att skriva om.

Om man vill ändra skrivstil

Många fastnar i gamla mönster och det kan vara svårt att komma ur dessa. Om man känner att man trivs med det sättet som man skriver på så är det inga problem, men många vill utmana sig själva och vill lära sig nya sätt att skriva på. Så sätt upp ett mål för dig själv där du ska skriva olika saker som du vanligtvis inte är van vid. Försök sätta dig in i andra personers situation och skriv om deras upplevelser och så vidare.