Image result for Georgia O'KeeffeDet finns många kvinnor som är kända i konstvärlden och nedan kommer du finna dem vars konst sålts till de högsta priserna på auktion. Det här är alltså de kvinnliga konstnärerna vars konst är dyrast i världen. Kom ihåg att alla dessa inte lever fortfarande även om texten skriver som att det “är”.

Georgia O’Keeffe

Den här kvinnan har slagit rekord med ett av sina konstverk, vilket såldes för drygt 370 miljoner. Georgia O’Keeffe är mest känd för sina vackra målningar av blommor och växter, men har gjort ett och annat porträtt som blivit känt också.

Joan Mitchell

Den här kvinnan har gjort något verkligen speciellt i konstvärlden och är känd över hela världen. Hennes konst är näst dyrast när det kommer till priser som de fått på auktioner. Man känner igen den här konstnären tack vare hennes abstrakta konst och att hon skapar verk inom genren expressionismen.

Berthe Morisot

Under 1800-talet var Berthe Morisot en konstnär som inte många kände till, men som sedan dess har varit ett hett namn trots att det är över hundra år sedan hon målade sina tavlor. Hennes konst anses vara bland de dyraste i hela världen om man ser till konst som gjorts av kvinnor genom tiderna.

Natalia Sergeevna Goncharova

Ryska Natalia Sergeevna Goncharova har många vackra och känsloväckande verk som idag säljs för flera miljoner kronor på auktioner världen över. Den här ryska konstnären satte en ny prägel på modern konst på sin tid.

Louise Bourgeois

Du kanske har sett de stora spindlarna med krokiga ben, det är ingen mindre än självaste Louise Bourgeois som skapade dessa på 1900-talet och fick sitt stora genombrott när hon ställde ut på Museum of Modern Art (MoMA) 1982. 2011 såldes en av Louise Bourgeois verk och satte då rekord för skulpturer som gjorts av kvinnor.