Sommaren är härlig och det är så mycket som vaknar till liv på alla håll och kanter i Sverige. Speciellt om man är intresserad av konst så finns det mycket att upptäcka. På den skånska västkusten har de bland annat något som de kallar för konstrunda. Då får man en karta med olika gallerier och/eller utställningar som man kan besöka. Det här är trevligt för den som vill se landsbygden samtidigt som man får se konst. Man åker mellan olika städer för de olika platserna som är med på kartan och det finns väldigt många saker att se och göra. Ett tips för den som tänker besöka detta spännande och vackra event är att man tar in på hotell eller vandrarhem så att man drar ut på resan.

Konstnärer med ett annorlunda sätt att tänka

Det som är spännande med konstrundan är att man får se så många olika konstnärer. Det är inte alltid man hinner eller orkar se så många gallerier i en storstad eftersom det ofta är fullt med folk och i vissa fall måste man betala inträde. På konstrundan betalar man inte. Det är helt gratis och till för att marknadsföra konstnärerna i den här regionen.

Image result for Nykomlingar 2018Nykomlingar 2018

Detta år är det några konstnärer som ansökt och endast tre har blivit antagna. Dessa är:

  • Margareta Krantz, Båstad
  • Inga Modén, Skäret
  • Kirsten H Larsen, Viken

Besök dem i sommar och se vad de har att tillföra den konstnärliga världen i Skåne. Har man tur kanske man också hittar något som man vill köpa med sig hem. Det är ofta flera olika verk som konstnärerna säljer ut billigare just under konstrundan eftersom det är så många som kommer dit. Det blir som en slags lagerrensning skulle man kunna säga, och för den som köper blir det ett fynd och något att pryda hemmet med.