Image result for Konstgallerier i SverigeI Sverige finns det på många håll i landet kända och bra konstgallerier för den som är intresserad av konst, eller för den som skulle vilja lära sig lite mer om konst. Det går att hitta mycket på nätet, men det är inte alltid man hittar de riktigt bra smultronställena. I följande inlägg kommer du kunna läsa om några speciella gallerier som är värda ett besök både av de som kan mycket om konst, och de som är intresserade av att lära sig mer.

Konstgallerier i Stockholm

Stockholm är helt klart platsen i Sverige där de mest kända gallerierna finns och det är de som bevarar våra vackraste och mest dyrbara konstverk. Men det finns en och annan guldklimp som inte är med bland de som ligger i toppen men som definitivt är värda ett besök. I Löderup finns bland annat ett antal gallerier som man borde besöka.

Konstgallerier i Göteborg

I Göteborg finns många gallerier av lokala konstnärer som man bör besöka om man är i stan. Det finns bland annat ett antal fina ställen att besöka när man är i stadsdelen Haga. Haga är en gammal stadsdel där man bevarat många av de gamla husen. Samtidigt som man får en trevlig upplevelse bland konst kan man alltså samtidigt får en upplevelse av äldre arkitektur, vilket är väldigt trevligt!

Konstgallerier i Malmö

Malmö som numera är del av “Greater Copenhagen” har blivit en perfekt plats för nya konstnärer att sprida sina verk. Det är många turister som passerar den här staden och Malmö som stad växer snabbt. Om man är intresserad av modern konst är det här det perfekta stället att åka till. Glöm inte att det går snabbt att antingen flyga hit eller ta tåg. Det går både dagtåg och nattåg till och från Malmö från de stora städerna.